maanantai 5. elokuuta 2013

Labradori Derby & Mestaruus

Lauantaina alkoi urakka Hauholla, kun sompailin kolmen koiran kanssa Labradori Derby- & Mestaruuskokeessa. Pojat osallistuivat Derbyyn ja Rixu mestaruuteen. Järjestelyt mahdollistivat helpot siirtymät rastien välillä ja odotusaikana vietettiin laumassa laatuaikaa. Koirat olivat tosi rentoutuneita ja hyväksyivät odottamisen, kun kävin jonkun kanssa starttaamassa. Aurinko kuumotti, mutta varjoa löytyi, joten ilmapiiri oli erittäin miellyttävä.
Kuva: Ulla Pihlaja
Rixu Mestaruuden viides ja Haamu Derbyn toinen.

Derbyn rastit olivat useimmat tosi haastavia. Haamu sai säkällä kaikki damit ylös ja pääsi sunnuntain finaaliin vain neljän muun koiran kanssa. Monelta hienolta koirakolta katkesi peli damin jäämiseen kolmosrastilla maastoon.

Chelellä meni kaikki rastit paremmin kuin Haamulta, mutta killerirastin (pitkä kaksoismarkkeeraus) toinen dami jäi saamatta ylös. Matka oli minun nuorille koirilleni liian pitkä, mutta yritin kuitenkin Cheleäkin ohjailla. Muutaman kerran se otti suuntaa, mutta sitten alkoi juosta pysäytyspillityksen läpi. Olin kuitenkin tyytyväinen, että jatkoi juoksenteluaan eikä jäätynyt paikoilleen ja ahdistunut ohjausyrityksistäni. Lopulta tuomari käski ottaa koiran pois ja rastista tuli nolla. Näin ollen finaaliin ei ollut asiaa. Mutta olin äärettömän tyytyväinen Chelen työskentelyyn. Sen markkeeraukset ovat täsmällisempiä kuin Haamun.

Rixu teki kiireettömän varmaa työtä nostaen kaikki kokeen damit ylös. Markkeeraukset olisivat voineet mennä suoraviivaisemmin, mutta olen tosi tyytyväinen yhteistyöhömme, jota ei oikein tänä vuonna ole usein näkynyt. Olimme mukana loppuun asti ja lopputulosten mukaan tulimme viidenneksi, neljän sijoitetun jälkeen. Tosi siistiä!

Sunnuntain finaalissa Haamu teki innokkaasti töitä ja sai kaikki damit talteen. Se tuli kisan toiseksi, vaikka puhtaita suorituksia ei kyllä tullut. Mukavan varmaa sen kanssa on työskennellä, sillä kaveri ei luovuta vaan nostaa damit ylös vaikka sitten joskus hieman pitemmän kaavan kautta. Mieletön metsästäjä!
kuva: Sanna Suikki
Tästä on hyvä jatkaa :) Loppuvuosi taitaa kulua pelkästään koulutuksissa, ja astumme kilpailu- ja koeareenoille ensi vuonna ihan toiselta tasolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti