sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Ohjauksen aallonpohja WTssä

Käväisimme Rixun kanssa viikonloppuna Hyvinkään WTssä. Rixu oli reippaalla päällä ja yritti suorittaa tehtäviä, vaikka teamleaderi oli paikalla, muttei läsnä. Tuli jotenkin unenoloinen tunne, kun rasti toisensa jälkeen oli ihmeitä täynnä. Milloin en nähnyt koiraa, milloin en muistanut pudotuspaikkaa tai hahmottanut perspektiiviä. Tässä kokeessa ei mitattu koiran vaan ohjaajan jalostuksellisia ominaisuuksia. Onneksi kasvatusvastuu on loppunut tänään pojan täyttäessä 20-v, joten mittailkaa ihan rauhassa ohjaajan älykkyyttä. Hieman säälitti Rixun noutoyritykset, kun ohjaaja oli ihan kuutamolla.

Luulin, että kädellälähetykset ovat jo historiallinen aihe metsästyskokeessa, mutta ehei! Sain tuomarilta huomautuksen ja sanktion, kun jätin käden osoittamaan markkeerausta kunnes sain luvan lähettää. Olisi saanut näyttää markkeerauksen, jonka jälkeen käsi olisi pitänyt ottaa pois ja sitten laittaa takaisin paikoilleen lähetykseen. Koko ajan käden pitäminen valmiudessa on pakote. Selvä :)

Kysymysmerkiksi jäi kokeesta se, että jos voittajaluokassa jää dami saamatta, niin voiko siltä rastilta saada pisteitä? Minun mielestäni ehdottomasti tulos on nolla, jos dami jää nostamatta, vaikka toinen dami nousisikin. Tässäpä makusteltavaa.

Onnekseni en vienyt pikkupoikia alo-luokkaan. Oli sen verran vaikeat tehtävät, että olisi säälittänyt katsella untuvikkojen yrityksiä löytää dameja. Katsotaan sitten, minkälaisia tehtävärakennelmia engelsmannit saavat elokuussa aikaiseksi.

Siihen asti minä metsästän kadonnutta kilpailuhenkeä. Toivottavasti se jostain mustikoiden seasta löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti