lbu Mörkö, Niinivuoren Ruusunpiikki s. 2016

Mörk Ö Mömmö syntyi Pieksämäellä 12.11.2016. Pentueessa oli 11 tyyppiä. Emä on Haamun puolisisko, jonka kävimme astuttamassa Ruotsissa Irlantilaistaustaisella upealla Dannylla. Siinä oli uros minun makuuni sekä ulkomuodoltaan, luonteeltaan että käyttöominaisuuksiltaan. Toivotaan, että pennut saavat paljon isänsä ominaisuuksia. Tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Mörkö on tasapainoinen ja rauhallinen nuorukainen. Se on leikkisä, iloinen, avoin, ystävällinen kaikkien kaveri.

Olen edennyt koulutuksessa hitaasti, koska en halua Mörköä kilpailemaan Haamun kanssa samalle viivalle. Kun Haamu jää eläkkeelle, Mörkö täyttää saappaat.

Mörkö on työintoinen, pehmeäsuinen, yritteliäs ja yksinkertainen, helposti koulutettava siis. Kun ohjaaja tekee virheen tehtävänsuunnittelussa, Mörkö ei pane pahakseen vaan yrittää mielellään uudelleen ja kestää toistoja ja korjaamista. Mörkö ei väistele peitteistäkään maastoa.

Olimme muutamissa jahdeissa katsastamassa riistaintoa ja rohkeutta riitti haavakoidenkin noutoihin hienosti. Vuosi 2018 edetään koulutuksessa ja katsotaan minkälainen työntekijä koirasta tulee.

Mörkö jäi tähdenlennoksi. Se voitti labradoriDerbyn 2018 ja puoli vuotta sen jälkeen se lopetettiin vatsalaukun kiertymästä aiheutuneisiin komplikaatioihin. Koiraharrastukseen liittyvä suru on kolikon toinen puoli.

 Mörkö tietokannassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti