keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Aikuiset koirat

Näinä päivinä lauman viimeinenkin jäsen saavuttaa yhden vuoden iän. Se oikeuttaa moniin asioihin: pyöräilyn aloittamiseen, hyppyjen opetteluun ja aikuisten koirien ruokavalioon. Muutaman päivän varaslähtö on tehty.
Aikuiset koirat
Pojat opettelivat yksitellen pyöräilyn saloja, koska nuoruus on vaaran aikaa. Oli helpompi hallita yksi remmin päässä ääniä ja liikettä kummasteleva nuorukainen kuin kaksi. Sitten tuli aika, kun koko jengi pääsi yhdessä liikkumaan. Kypärän hankintaa olen harkinnut, vaikka yllättävä poukkoilu lentävien lehtien perään onkin vähentynyt.
3koiravoiman Tunturi
Pyöräillessä koirat ravaavat ja sehän tekee hyvää jäsenille ja lihaksille. Ravaaminen on fysioterapeuttien mukaan koirille parhainta liikuntaa. Yritän etsiä hiekkateitä Orimattila-tutuksi -asenteella. Kolmen koiran kanssa on hieman ahdasta teiden kapeilla penkereillä.Rixu kävi starttaamassa Inkoon WT-kokeessa. Se on rutinoitunut konkari, jonka kanssa ei tarvitse jännittää. Rixu sai kahdelta rastilta täydet pisteet ja kahdelta rastilta lähes täydet pisteet. Finaaliin mentiin hyvillä mielin. Finaalissa oli metsässä drive, jonka jäljiltä koiran piti hakea yksi dami. Metsään piti mennä hyppäämällä aidan yli ja se koitui kohtaloksemme. En ollut vaivautunut harjoittelemaan hyppyjä, joten koiran aidan yli saaminen oli väännön takana. Koetuloksemme putosi kakkoseen, tuomareiden säälipisteiden ansioista, sillä nollakin olisi ollut ymmärrettävää moisen tahkoamisen jälkeen.

Nyt sitten hypimme koko kesän aitoja, missä niitä sitten tapaammekaan. Pojat saavat opetella hyppäämisen salat heti nuorina. Opetan ne ensin hyppäämään ja vasta sitten lisään kuvioon noudon.

Rixu täytti vappuna viisi vuotta. Se on varmaan parhaimmassa iässään. Se on täysin huomaamaton kotona, varmaankin siitä syystä, että sen edessä on aina kaksi röyhkeää urosta. Rixua ei kiinnosta osallistua poikien kahinoihin, kun niissä runnoutuu.Tuo röyhkeys onkin urosten kiinnostava puoli. Jos sen vaan saisi hallintaan.

Haamu 1v. Kaverin muisti jaksaa yhä ällistyttää. Se oppii yhdestä kerrasta ja muistaa pudotukset tai viedyt damit hamaan tappiin. Ainakin siis sen lyhytkestoinen muisti on erinomainen. Kesä näyttää, uppoaako oppi myös pitkäkestomuistiin.

Hampulla ei näytä olevan vaihteistoa. Se on vitonen tai pysähdys. Mihin sillä on niin kova kiire?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti