tiistai 12. maaliskuuta 2013

Jämäkenneltreffit

Kaapo tuli viime sunnuntaina näyttämään taitojaan ja Amanda tuli kertauskurssille.
Koirilla on yhteinen kasvualusta: toinen asuu Helsingissä ja toinen Tampereella, kaupunkilaiskoiria. Koirista on tullut iloisia ja hieman itseriittoisia. Hommia tehdään ja taukoa pidetään, kun itse niin halutaan.

Perusasioita on niiden kanssa tehty, mutta viimeinen vääntö eli häiriöiden lisääminen ja ohjaajan vaatimustason nostaminen puuttuvat. Ei se haittaa, sillä koko pentue on hitaasti kehittyvä eikä mitään ole menetetty. Molemmat koirat ovat herkkiä eivätkä tarvitse kuritusta vaan isällistä johdatusta tottelevaisuuteen.

Kesällä varmasti on toinen ääni kellossa, kun koulutus saa määrätietoisemman suunnan ja koirilta aletaan vaatia käskyjen tottelemista. Kolmevuotiaina nämä loistavat jo kuin tähdet :)

Meidän maalaispoikien intohimo on noutaminen. Sehän tässä pellon keskellä asuessa tuleekin vaaraksi, että noutoja tulee liikaa päivässä ja koirat kuumuu.
 
Haamun työskentelyä haluaa kyllä päivittäin katsoa, kun se on niiiiin tosissaan, vaikka siviilissä onkin Rento-Reiska. Siinä alkaa väkisinkin hymyilyttämään :)
 
Perustottelevaisuus on kuitenkin pääasiamme. Rixu pitää jonon suorana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti