maanantai 4. elokuuta 2014

Rixusta labradorimestari 2014

Viime viikonloppuna kisattiin Raaseporin Kisakeskuksessa Labradorien Mestaruudesta ja Derbystä. Osallistuin Rixulla ja Haamulla Mestaruuteen. Chele hengaili mukana ja keräsi vaikutteita ensi vuoteen.

Haamu oli saanut arvonnassa pienemmän numeron kuin Rixu, joten menin rasteille aina Haamu edellä. Se sai kärsiä ohjaajan heikosta markkeerauspäästä ja joku tuomari taisi sanoakin, että koira ansaitsisi paremman ohjaajan. Rixun kanssa sitten jo tiesinkin damien sijainnin ja pystyin tekemään tarkempia ohjauksia.

Tuomareina toimivat Danny Fraser (DK), Jan Lorenzen (DK), Csaba Karai (HU), Oliver Kiraly (HU). Heidän arvostelutyylinsä oli hyvin positiivista vaikkakin tiukkaa. He kertoivat ohjauksissa, koska koira oli alueella. He antoivat ohjaajalle aikaa, jos koira totteli käskyjä, mutta jos koira ei kuunnellut ohjeita, ei saanut kauaa yrittääkään. Koira piti pitää näkyvissä niin hyvin kuin mahdollista. Heidän tärkein toiveensa oli nähdä koira metsästämässä. Dami oli saatava ylös mahdollisimman nopeasti. Jos koira pudotti damin juostessaan, se ei tahtia haitannut. Markiisikankainen dami on liukas, joten sen pudottaminen vauhdissa ei nollaa noutoa.

Sekä Haamu että Rixu pääsivät sunnuntaille jatkoon, vaikka tehtävissä oli aina ollut vähän jotain paranneltavaa. Kuulin, että muilla oli mennyt tosi hyvin, joten oletin, että heillä meni meitä paremmin. Oli sellainen tuntuma, että Rixu pelitti paremmin vanhoilla taidoillaan kuin Haamu apinan raivollaan. Haamu tuppasi välillä yrittämään omiaan.

Palkintojen jaossa oli yllätys, että Haamu sijoittui neljänneksi. Ihmettelin vähän, mutta ajattelin, että Rixu oli mokannut jotain viimeisissä tehtävissä, mitä en ollut pannut merkille. Kolmanneksi taputettiin Heli Siitari ja toiseksi Tomi Sarkkinen. Järkytys oli melkoinen, kun julistettiin, että Mestaruuden oli voittanut Rixu!!!! Hämmästys oli suuri, mutta iloinen.
Kuva: Pia Back
Neljä koiraa sijoitettiin ja kaksi niistä oli omaa. Oho, on ne aika hyviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti