tiistai 29. heinäkuuta 2014

Tarkempaa markkeerausta

Lauantaina Haamu starttasi Mikkelin WT-kokeessa. Koe meni hyvin ja Hamppu pääsi loppukilpailuun. Päivä oli kuuma ja pitkä, joten sekä koira että minä olimme jo aika väsähtäneitä viimeisessä tehtävässä. Haamu etsi markkeerausta pitkästä heinästä kauan, mutta sitten alkoi siirtyä lähemmäksi, jolloin puutuin peliin. Käskin etsiä yhä samasta heinikosta, missä oli jo iso tovi vierähtänyt. Silloinkaan minulla ei vielä kellot soineet, että jos koira on etsinyt alueelta kauan, eikä löydä, dami ei todennäköisesti ole juuri siinä vaan jossain muualla.

Lopulta Haamu laajensi etsintäänsä ohi pitkän heinän ja löysi damin. Olin itse markkeerannut pudotuksen "jossain siellä päin" -tyyliin enkä tiennyt tarkkaa paikkaa ja annoin ohjeita väärällä alueella. Mistä sain tuomarilta pyyhkeitä. Olisi niitä viilennysloimia täytynyt käyttää omassa päässään niin kuin näin jonkun ammattilaisen tekevänkin. Olisi skarppius säilynyt loppuun asti. Nyt saimme tehtävästä vain 7 pistettä ja VOI3-tuloksen.

Rixun kanssa käytiin Nummi-Pusulassa sunnuntaina SMNn mestaruusnome-B-kokeessa. Sain arvonnassa viimeisen numeron ja jälleen odottelua pitkä päivä helteessä. Ymmärsin väärin tuomarin ohjeita ja viheltelin koiraa pois hausta, kun luulin sen olevan väärällä alueella. Ohjaukset menivät suoraviivaisesti, mutta loppuhaku ei ollut tehokasta, joten tuloksena VOI2.

Nome-B-starttien tulokset riittävät osallistumiseen SM-koekarsintaan, joten sinnehän pirtsakka Rixu syyskuussa osallistuu. Kuntoa pitää saada lisää, mutta näillä helteillä kunnonkohotus on tosi vaikeaa. Pääsemme pyöräilemään vain aamuisin, joten ennen viittä liidämme Orimattilan kaduilla koko joukkue.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti