keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Astutusta ilmassa

Pojat kiinnostuivat Rixusta uudella innolla, joten tarkistin tavaran ja juoksuthan ovat jo alkaneet! Nyt juoksun väli jäi kuuteen kuukauteen edellisen kahdeksan kuukauden sijaan.

Rixu eli Highhut´s Aquila astutetaan meidän omalla Haamullamme Batmoors´Black Isle Chandlerilla viikolla 42. Pennut syntyvät ennen joulua viikolla 51 ja kotiin keltaisen tai mustan pennun voi viedä helmikuun alussa viikolla 6.

Jos olet kiinnostunut tästä yhdistelmästä, niin ota yhteyttä 050 530 9427 arkisin klo 16 jälkeen tai viikonloppuisin tai sähköpostilla maarit.rixman@gmail.com

Haamu on nähtävissä vielä tositoimissa Sipoon ja Kärkölän WT-kokeissa. Pyörsin siis päätökseni olla viemättä poikia kokeeseen enää tänä vuonna. Haamu on kehittynyt niin nopeasti, että uskaltaudun osallistumaan sen kanssa damikokeisiin ennen talvitaukoa.

Rixu on kunnostautunut supikoirana. Se löytää supin maastosta kuin maastosta ja aloittaa tasaisen ja voimakkaan haukun pitääkseen supin aloillaan. Rixu ei tule pois vartiopaikaltaan pillillä eikä auton käynnistämisellä. Haukku on todella selkeää ja rytmittyy vain supin sihinällä. Rixu on pakko hakea pois paikalta. Jos käy niin, että supi karkkoaa saavuttuani, niin Rixu ryntää perään. Ja minun täytyy astella perässä. Jos joku haluasi pyytää supia haukkuen ilmaisevalla koiralla, niin Rixun saa mielihyvin käyttöön. Onneksi Rixu ei käy supiin kiinni eikä tarvitse pelätä kapia.

Ärhäkkäästä supikoirasta Rixu muuntautuu helposti terapiakoiraksi. Tänään otin sen ensimmäistä kertaa mukaan töihin, kun tiesin, että asiakas piti koirista. Ikinä ennen en ollut nähnyt aurinkoista hymyä asiakkaan kasvoilla kunnes tänään hän sai Rixun vieraakseen. Hän uskaltautui kävelylenkillekin Rixun kanssa ja oli ihmeissään, kuinka koira voi kulkea niin kauniisti hihnassa vieraan ihmisen kanssa. Ja kuinka se tykkää rapsutuksista ja kuinka se tykkää syömisestä. He löysivät toisensa :)

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi sentään, kun olen tuosta supikoirataipumuksesta kateelllinen :-) Minun Nalani ei ole koskaan toiminut noin, vaikka kovasti soisin sen niin tekevän. Kuinka kaukaa Rixu ottaa supikoiran haukkuunsa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rixu ajaa sitä takaa ja kun supi pysähtyy Rixu jää metrin päähän haukkumaan. Ajon aikana se ei hauku. Aika nopeasti supit ovat pysähtyneet sähisemään. Rixu varmaan yllättää ne, koska ensimmäiset haukut tulevat normaalisti muutaman kymmenen metrin päässä minusta.

      Poista