maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus täynnä koiruuksia

Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistys kutsui Iben Pytlickin ja Thomas Plamboeckin Batmoors kennelistä Tanskasta kouluttamaan Hauholle Wuolteen kartanolle. Tuskin voi paremmin juhannusta viettää kuin kouluttamalla koiria. Mielenkiintoinen ajatustyö lähtee käyntiin, kun sulattelee näitä positiivisen koulutuksen perusteesejä. Toivottavasti jotain tarttuu omaankin toimintaan.

Rixu lomaili koko viikonlopun ja verrytti jalkaansa. Nuorukaiset olivat vuorotellen kokemassa leirielämää. Olin tosi ylpeä pojista, selvisivät urakasta hyvin.

Haamu läpäisi kasvattajien tarkastuksen ja sai kiitettävän arvosanan. He pitivät Hampun tyylistä metsästää ja se kuulemma poikkeuksellisen sitkeästi yksivuotiaaksi piti pudotusalueen ja poimi damin talteen.
Kuva: Eric Linko

Jatko-ohjeina saatiin seuraamisen parantaminen, neliökoulutuksen aloittaminen, riistan välttäminen, markkeerauksien välttäminen. Elokuussa pitäisi mennä näyttämään jatkokoulutuksen tuloksia Tanskaan kenneltreffeille. Matka varmaan motivoi tekemään tätä tylsääääää peruskoulutusta.

Tänään tuli Haamun kuvaustulokset: lonkat A ja kyynärät 0. Kyllä on taas aihetta iloon.
Kuva: Eric Linko

2 kommenttia:

  1. Se on niin pitkä sepustus, jos sen tekee perusteellisesti, mutta lyhyesti: yksi dami mukana kävellään neliön sivuja jättäen dami kulmaan ja seuraavasta kulmasta lähetys. Alussa matalalla nurmella, sitten peitteisessä maastossa, kun homma on selvä. Neliötreeniä vaikeutetaan pikku hiljaa ja lopulta lähetetään vastakkaisiin kulmiin ilman haju- ja näköapuja, pelkän muistin varassa. Alussa pientä neliötä sitten sivu voi olla jo 100m.

    VastaaPoista