maanantai 10. kesäkuuta 2013

Haahkajahdissa

Koirat saivat kunnian osallistua haahkajahtiin Hangon edustalla. Upea mahdollisuus viedä nuoret koirat ensimmäisiin metsästystilanteisiin ja täysin uusiin olosuhteisiin.
Rixu on päässyt käymään luodolla ennenkin, joten se oli kuin kotonaan. Pojat ihmettelivät luodon arkea, jossa elämä oli yhtä odottelua. Passissa istumista, nukkumista ja päikkäreitä. Luodolla ei ollut asiaa juoksennella, vaan siellä pantiin täytäntöön peruskoulutusta: odotus tuo haahkan ja ehkä jopa pudotuksen ja noudon.

Ensin pojat piti opettaa noutamaan merestä. Aallot ja rannat hieman hämmästyttivät.
ja välillä kummastutti, mitä nämä tekolinnut oikein ovat.
Ensimmäisenä päivänä oli noudettavana vain dami. Ja sitten rikoinkin kameran, joten parhaimmat otokset jäivät taas verkkokalvoille.
Tuli selväksi, että metsästyskoiran paras väri ei ole valkoinen. Haamu joutui harson alle, jottei sitä olisi luultu jääkarhuksi. Piiloutuminen ei ole helppoa valkoiselle koiralle.
Kynnet lyhenivät hienosti kallioita ja rantoja ruopiessa. Vakavampia ruhjeita ei saatu aikaiseksi, vaikka Haamulta pettää hieman suhteellisuudentaju, kun se loikkii rannalta veteen tai veneeseen.

Saa nähdä, miten pojille maistuu haahkan jälkeen varikset taippareissa.

1 kommentti:

  1. Haahkajahti olisi kyllä vielä joskus koettava! Merisorsastus ylipäätään on rajua puuhaa koiralle, kun aallokko pauhaa ja tuuli kuljettaa kuolleenkin sorsan nopeasti kauas.

    VastaaPoista