sunnuntai 30. elokuuta 2020

Koronavuoden kourissa

 Vuosi on ollut vilkas eikä aina niin miellyttävä, mutta erittäin opettavainen. Kevään kokeet peruutettiin, mutta kesällä päästiin osallistumaan mukavasti. Zäkäläinen läpäisi heittäen taipparit ja tuli yllättäen labradoriDerbyssä neljännelle sijalle osaamatta juuri muuta kuin seurata ja pysyä paikoillaan. Näillä valttikorteilla mennään ensi vuonnakin Derbyyn, mutta joo eri koiralla. Nyt Zäkä ryhtyy opettelemaan linjanottoa ja vahvistetaan teknistä osaamista. Jahdeissa se saa tehdä jälkihakua ja opetella riistan jäljestystä. Tosi mielenkiintoista nähdä, mitä me yhdessä saamme aikaiseksi. Se on niin erilainen kuin Haamu.


Periaatteet on nyt roskakorissa ja jengin mukana törmäilee musta narttu, QuiQui eli suomeksi Viivi. Se tuli Mannisen faxina Jollyrock-kennelistä, josta halusin uroksen, mutta sainkin urosmaisen nartun Jollyrock River Lean. Pentu tuntuu taivaalliselta, avoimelta, iloiselta ja rehvakkaalta mutta myös nöyryyttä ja miellyttämisenhalua näyttää olevan. Kiinnostus lintuihin reväytti hauislihakseni, joten aika on tullut ryhtyä valjastamaan tätäkin yksilöä yhteistyöhön. Söpö se on ja valloittava, mikä suo sille etuoikeuksia.

Haamua ei ole tarvinnut treenailla, se kulkee kokemuksen antamalla varmuudella. Sen touhuja katsoo ylpeän ihmetyksen vallassa. Tänä vuonna se on voittanut WTn Suomen Mestaruuden ja labradori Mestaruuden. Kyyhkykokeessa Nurmeksessa se voitti sertin arvoisesti. Haamu on kuin ihmisen mieli. Kotona se pitää nuorison järjestyksessä vaikka onkin lempeä johtaja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti